Stora Egyptson

EGYPTSON

Stora Egyptson

Dag för dag program

Dag 1 - Avresa
Avresa från Köpenhamn/Stockholm till Kairo. Ankomst till Kairo International Airport. Visum service. Transfer och incheckning på lyxiga hotellet Sofitel Nile El Gezira i centrala Kario med Nilutsikt.


Dag 2 - Civilisationers uppgång - Memphis och Giza

Efter frukost har vi välkomstmöte. Vi börjar dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Vi ser också andra gravkammare från det gamla riket såsom Merekuras grav. Vi äter lunch i Sakkara. Efter lunch beger vi oss till de mäktiga pyramiderna i Giza. Vi besöker Cheops, Cheffren och Mykerinos pyramider samt den ståtliga Sfinxen. (F.L)


Dag 3 – Den hellenistiska pärlan - Alexandria

Efter en tidig frukost åker vi buss till Alexandria. På vägen till Alexandria gör vi ett mycket intressant stopp i Wadi Natrun, en dal som ligger 134 m under havsnivån. Vi besöker ett av de äldsta klostren i världen, Anba Makarios. Alexandria grundades av Alexander den store 331 f kr med avsikt att förena Egypten med det grekiska imperiet. I Alexandria besöker vi efterlämningar av fyrtornet Pharos, ett av antikens sju underverk. Efter lunch besöker vi den Romerska Teatern och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Buss tillbaka till Kairo. Övernattning på Sofitel Nile El Gezirah. (F.L)


Dag 4 – Egyptiska Museet och levande museer i Kairo

Efter frukost beger vi oss till det Egyptiska Museet i centrala Kairo, som har den största och mest värdefulla samlingen egyptiska arkeologiska fynd från ett tidsspann av 5000 år. Det visas över 250.000 äkta verk inklusive Thutankamuns samling av skatter, guld och juveler som var gömda i hans grav i över 3500 år innan de hittades på 1920-talet. Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo, Koptiska Kairo med den Hängande kyrkan. Vi fortsätter till Salah el Dihns Citadell och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde som funnits sedan 1500-talet. Övernattning på Sofitel Nile El Gezirah. (F.L)


Dag 5 - Det egyptiska imperiet i östra Luxor

Efter en tidig frukost flyger vi till Luxor. Förmiddagen ägnar vi åt att besöka det gigantiska Karnaktemplet. Alla tempels tempel och oerhört imponerande. Lunch och senare Incheckning på 5* deluxe kryssningsfartyg. På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. (F.L.M)


Dag 6 - Faraos tempel i Västra Thebe

Efter frukost beger vi oss til lvästra Thebe och ser Ramses III gigantiska dödstempel Medinet Habu. Vi besöker vidare Drottning Hatshepsuts tempel, ett unikt tempel byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi avslutar färden med Ramses II dödstempel Ramesseum och Memnonkolosserna. Kryssningsfartyget lämnar Luxor mot Esna där vi passerar slussen och seglar vidare till Edfo för övernattning ombord. (F.L.M)


Dag 7 – Falkguden i Edfo

Efter frukost gör vi utflykt till Falkguden Horus tempel med hästdroska, det största och mest välbevarade av alla tempel längs Nilen. Kryssningsbåten seglar vidare till Aswan. Övernattnng ombord. (F.L.M)


Dag 8 - Isistemplet i Aswan

I Aswan ägnar vi dagen åt utflykt till den Ofullbordade Obelisken som skulle bli den största någonsin, men som sprack och ligger kvar i stenbrottet än idag. Vi ser vidare Philaetemplet, ett av de allra vackraste och bäst bevarade templen från Egyptens forntid. Templet byggdes år 370 f.Kr. för att helga gudinnan Isis. Efter lunch resa med buss till Abu Simbel och uppöever Ljus och ljud spelet vid templet. Övernattning på ett turistklass hotel i Abu Simbel. (F.L.M)


Dag 9 - Festival i Abu Simbel i Östra Sahara

Tidig frukost för att vara på plats för den unika händelsen där solens strålar lyser in i templet och belyser Ramses II ansikte, vilket bara händer två gånger om året. Efter beöket som varar ca 2 timmar startar vi återresan med buss till vårt kryssningsfartyg. Middag och övernattning ombord. (F.L.M)


Dag 10 - Krokodiltemplet i Kom Ombo

På morgonen avreser fartyget mot KomOmbo. Efter frukost besöker vi krokodiltemplet tillägnat guden Sobek. Sobek hade ett krokodilhuvud och var guden över skapandet av världen. Fartyget seglar mot Luxor. Middag och övernattning ombord. (F.L.M)


Dag 11 – Dödsriket i Västra Thebe

Efter frukost åker till västra Thebe och Konungarnas Dal där kända faraoniska gravar från det moderna riket, dvs efter pyramidernas tid, finns. Vi besöker flera av gravkamrarna. Därefter beger vi oss till Drottningarnas Dal och Ämbetsmannagravarna. Middag och övernattning ombord. (F.L.M)

Dag 12 - Östra Sahara

Efter frukost checkar vi ut från fartyget och åker buss genom Östra Sahara till hotell Soma Bay, söder om Hurghada, vid Röda Havet. Eftermiddagen är ledig. (All inclusive)


Dag 13 – Röda havets koraller i Soma Bay

Fri dag att njuta av hotellets poolområde, strand och enorma House Reef. Dykcenter finns för de som vill dyka eller snorkla. (All inclusive)

Dag 14 – Röda havets koraller i Soma Bay
Fri dag att njuta av hotellets poolområde, strand och House Reef. Dykcenter finns för de som vill dyka eller snorkla. (All inclusive)

Dag 15 - Hemresa
Efter frukost åker vi till Hurghada flygplats för att påbörja hemresan. (F)


Vi förbehåller oss rätten att kasta om i programet med vilkor att alla utflykter fortfarande ska ingå.

Avresa

Pris/pers/dubbelrum

Pris/pers/enkelrum
Information

Antal deltagare:
Resan säljs till företag med min. 15 deltagare

Läs mer om Sameh Egyptson. Klicka här
Läs Samehs artiklar i hans blogg: Klicka här

Hotell
(antal nätter 14+1) enligt Egyptiska statens gradering

Kairo (4): Sofitel Cairo Nile El Gezirah 5*
Kryssningsfartyg (7): Namn meddelas senare 5* deluxe
Abu Simbel (+1): Turistklass hotell 3*
Soma Bay (3): Mövenpick 5*

Tillval:
Alla tillval måste bokas hemifrån.
Se nedan

Flyg: Ingår inte i resans pris.

I resans pris ingår: Allt i dag-för-dag program, helpension eller All inclusive (se dag-för-dag program), skatter och avgifter. Måltider som ingår är markerade i programmet med F=Frukost, L=Lunch, M=Middag.

Tillkommer: Måltidsdryck vid helpension, viss dricks (läs mer om dricks nedan). I All Inclusive ingår dryck.

Kondition: Resan kräver att man har god kondition då den innehåller en hel del promenerande och långa dagar. Reseledaren har ej möjlighet att assistera resenärer med begränsningar vad gäller rörlighet, syn eller hörsel. I dessa fall måste resenären ha en medföljande resenär som kan assistera vid behov.

Klädsel/utrustning: En varm tröja, kamera, ficklampa och kikare kan komma till användning. Våtservetter är alltid bra att ha till hands.

Shopping: Kläder, skor, guld och smycken, konsthantverk, konstverk på papyrus, handvävda mattor/väggbonader, sidenmattor, parfym.

Mat och dryck: Billigt med svenska mått mätt. Probiotica (yoghurttabletter för magen som finns i Hälsokostaffärer) och eventuelt Duccoral drickvaccin mot turistdiarré (prata med din vaccinationscentral) rekommenderas.

Mobiltelefon: 3G-nätet fungerar i hela Egypten även SMS. 4G nätet fungerar utmärkt på vissa ställen.

Dricks: Dricks beräknas till ca 100:- per dag varav ca 50:- är inräknade i resans pris. Dricks är en del av lönesystemet i Egypten. Guider och kryssningsfartygets personal förväntar sig att få dricks direkt av kunden och vi har därför inte kunnat inkludera all dricks. 

Valuta: Kan växlas i Sverige eller vid ankomst. Medtag US Dollar eller Euro för övrigt. Även Mastercard och VISA fungerar, även i uttagsautomater.

Visum: Visum ingår i priset om du är medborgare i EU-land.

Barn: Barn 0-1 år reser för 500:- och har ingen egen stol på flygplanet.
Barn 2-11 år reser för 80% av priset i extrasäng i fullbetalande dubbelrum. I ordinarie bädd är det ordinarie vuxenpris.
Barn som har fyllt 12 år eller fyller 12 år under resan räknas som vuxen.

Copyright @ All Rights Reserved