Resor

Kulturella Rundresor

Klassiska Egypten


Rutt: Kairo-Luxor-Kryssning-Aswan-Kairo

8-15 dagar


På denna resa får man se i princip hela det faraoniska Egypten på bara en vecka. I ganska snabb takt avverkar vi det mest intressanta från Kairo till Aswan inklusive en upplevelsefylld kryssning på Nilen mellan Luxor och Aswan. Resan passar utmärkt att förlänga med antingen en vecka i Hurghada eller Sharm el Sheik.

Kairo & Kryssning

Rutt: Kairo-Kryssning


10-15 dagar


På denna resa får man uppleva det viktaigaste i KAiro för att uppleva Nilen i en lugn takt inklusive en upplevelsefylld kryssning mellan Luxor och Aswan. Resan passar utmärkt att förlänga med resan genom öknen till Röda Havet.

Pyramider & golf


Rutt: Kairo- Hilton Dreamland Golf


8 dagar


En resa med både kulturella upplevelser och golf i Kairo.

Kairo, Röda Havet och golf


Rutt: Kairo - Stella Di Mare Golf Hotel


8 dagar


En resa som ingår i både kultur, golf och bad vid Röda HAvet

Stora Egyptson 


Stora Egyptson är en magnifik resa av högsta klass, där man får uppleva hela Egypten .
På denna resa får man se i princip hela Egypten på 14 dagar. I ganska snabb takt avverkar vi det mest intressanta från Alexandia till Abu simbel. Vi har utvecklat och förbättrat resan under flera år och den är nu bättre än någonsin.
Ciceron är författaren och religionsforskaren Sameh Egyptson. Sameh har grundat och lett denna resa under flera år med stor framgång. Han är född i en koptisk familj i Egypten, utbildad i Egyptens och mellanösterns historia samt koptologi i Kairo, har master i teologi, fil kand i islamologi och forskar numera i religionsdialog vid Lunds Universitet. Han har varit bosatt i Sverige sedan 1990.
Sedan revolutionen i Egypten 2011 har han också varit flitigt anlitad av TV och Radio. Att få resa med Sameh och få ta del av hans unika kunskaper och levande beskrivningar av det faraoniska och moderna Egypten är en upplevelse i sig. Vi har utvecklat resan under många år och förfinat varje detalj.
För att utföra resan krävs det 15 deltagare. Där erbjöds resan endaste för föreningar eller företag. 
För mer information om resan kontakta Sameh: sameh.egyptson@egyptson.se