Invignings resa Grand Egyptian Museum


Indikationsdatum avresan 11- 21 november 2022


Länk till beskrivning av museet producerad av egyptens antikminsteriet med svensktext.


Ciceron: Sameh Egyptson

Läs om i Wikipidia


Dag för dag program 


Dag 1 Ankomst till Kairo

Möte med vår representant vid ankomsthallen på Cairo International airport. Visumhantering, transfer, incheckning och övernattning på 5* (egyptisk standard) hotell i Gizaområdet. 


Dag 2 Invigning av Grand Egyptian Museum och besök till Giza pyramiderna
Invigningsceremoni och besök till det nya museet. Efter lunch går vi till de stora pyramiderna i Giza samt Sfinxen, den största statyn i världen, huggen direkt ur klippan. (F.L.)


Dag 3 Egyptens 5000-åriga historia, det faraoniska, kristna och islamiska Egypten

Vi börjar dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Vi ser också andra gravkammare från det gamla riket såsom Merekuras grav. Vi äter lunch i Sakkara. Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo med Ben Ezra Synagogan, Hängande kyrkan, Amr ibn al-As-moskén och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet. (F.L.)


Dag 4 Det egyptiska imperiet i östra Luxor

Tidig frukost och flyg till Luxor. Förmiddagen ägnar vi åt att besöka det gigantiska Karnaktemplet. Alla tempels tempel och oerhört imponerande. Lunch och senare Incheckning på 5* deluxe kryssningsfartyg (egyptisk standard). På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. (F.L.M)


Dag 5 Konungarnas Dal och dödsriket

Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar. Vi besöker vidare Hatshepsuts tempel, ett unikt tempel byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi avslutar vår färd med ett stopp vid kolosserna i Memnon. Efter lunch avreser fartyget från Luxor. Vi passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Njut av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster. Övernattning på kryssningsfartyget i Edfu. (F.L.M)


Dag 6  Nilkryssning 

Efter frukost gör vi besök i falkguden Horus tempel i Edfu. Fartyget seglar senare vidare och gör strandhugg för besök i krokodiltemplet i KomOmBo. Övernattning på kryssningsfartyget. Sen ankomst till Aswan. (F.L.M) 


Dag 7 Afrikanska Egypten - Aswan och Abu Simbel

Under dagen gemensam utflykt till det vackra Philae-templet, Höga Dammen och den Ofullbordade Obelisken. På eftermiddagen seglar vi felucca för att uppleva Aswans skärgård och den botaniska ön. (F.L.M)


Dag 8 Nubisk kryssning

Incheckning på 5* kryssningsfartyg söder om Höga Dammen som tar oss från Aswan till Abu Simbel. Vi njuter av utsikten över Lake Nasser och förbereder oss för besök i Kalabsha-templet, Beit El Wali och Kertassis kiosk. (F.L.M)


Dag 9 Wadi El Seboua
Fartyget avresar feån Aswan mot  mot Wadi El Seboua. Under dagen gör vi standhugg och besöker tempeln i  Wadi El Seboua,  Dakka och Meharakka.. (F.L.M)


Dag 10 Kasr Ibrim till Abu Simbel
På fördmiidag besöke vi Amada-området med templen i Amada och Derr och även Penout-graven. Den här dagen fortsätter kryssningen mot Kasr Ibrim-området med besök till Citadellen i Kasr Ibrim. Av säkerhetsskäl kan citadellet bara ses ombord på kryssningens däck. Kryssningen fortsätter till höjdpunkten Abu Simbel och dess kolossala monument som vi besöker. Övernattning ombord i Abu Simbel. (F.L.M)


Dag 11 Hemresa 
Efter en tidig frukost flyg till Kairo och vidare till Skandinavian (F)


Ingår

Visum

 5* hotell och kryssningsfartyg

Alla flygbiljetter

Alla utflycker enligt programet

Alla måltiderIndikationpris

32 000 kr i dubellrum

42 000 kr i singelrum----------------------------------------------------------------


Tillägg 1 Den hellenistiska pärlan - Alexandria : två nätter

Två nätter innan avresa har ni möjlighet mot tillägg att boka en resa til Alexandria. Resan består av två nätter. Den första natten sker i hotel nära Karios flygplats. Efter frukost åker vi till Wadi Natrun, en dal som ligger 134 m under havsnivån. Vi besöker ett av de äldsta klostren i världen, Anba Makarios. Efter lunchen vid Medlehavets strand besöker vi  den Romerska Teatern och avslutar dagen med efterlämningar av fyrtornet Pharos, ett av antikens sju underverk. Övernattning sker i den legendatiska hotellet Cecil. Dagen efter Besöker vi Katakomben och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Buss tillbaka till Kairo och anslutning till huvudresan. I resan ingår inte middagar. (F.L.)


Indikationspris

5 900 kr/person i dubellrum

7 700 kr/ person i singelrum


Tillägg 2 Röda havet : 4 nätter

Efter resan vid Kairos flygplats kan man förlänga resan med flyga till  Röda havet. Vi rekommenderar ett nytt hotell med egenstrand och levande korall.

I tillägget ingår All incluciv. REsan kan förängas yttligare med några dagar efter önskamål. 

Avresan hem från Hurgadas flygplats till Skandinavian. 


Indiakationspris

6 900/person i dubellrum

9 900/ person i singelrum
Information


Antal deltagare:


Minst 10 deltagare och max 24 deltagare


Hotell:
(antal nätter), (5*) enligt Egyptiska statens gradering
Kairo (4): Namn meddelas senare 5*
Kryssningsfartyg (4+ 4=8) Namn meddelas senare 5* deluxe


Tillval:
Alla tillval måste bokas hemifrån.

- Alternativ 1 - Extra dagar vid Röda Havet. Avresa till Röda Havet sker då med flyg från Kairo tlll Röda Havet.I resans pris ingår:
Allt i dag-för-dag program, (se dag-för-dag program), skatter och avgifter. Måltider som ingår är markerade i programmet med F=Frukost, L=Lunch, M=Middag.


I resans pris ingår 


- Utflykter enligt program
- Utikes- flygbiljett

- Inrikes- flygbiljett 


Tillkommer:
- Måltidsdryck, viss dricks (läs mer om dricks nedan)

Kondition: Resan kräver att man har god kondition då den innehåller en hel del promenerande och långa dagar. Reseledaren har ej möjlighet att assistera resenärer med begränsningar vad gäller rörlighet, syn eller hörsel. I dessa fall måste resenären ha en medföljande resenär som kan assistera vid behov.

Klädsel/utrustning:
En varm tröja, kamera, ficklampa och kikare kan komma till användning. Våtservetter är alltid bra att ha till hands.


Shopping:
Kläder, skor, guld och smycken, konsthantverk, konstverk på papyrus, handvävda mattor/väggbonader, sidenmattor, parfym.


Mat och dryck:
Billigt med svenska mått mätt. Probiotica (yoghurttabletter för magen som finns i Hälsokostaffärer) och eventuelt Duccoral drickvaccin mot turistdiarré (prata med din vaccinationscentral) rekommenderas.


Mobiltelefon:
3G-nätet fungerar i hela Egypten även SMS. 4G nätet fungerar utmärkt på vissa ställen.


Dricks:
Dricks beräknas till ca 50:- per dag /person. Dricks är en del av lönesystemet i Egypten. Det går bra att betala med USD eller egyptiska pund. 
Guider 3 $/ person/dag, 
Kryssningsfartygets personal betalas vid utcheckning: 3 $/person/dag 

Chaufför: 1 $/person/dagsutflykt. 
Valuta: Kan växlas i Sverige eller vid ankomst. Medtag US Dollar eller Euro för övrigt. Även Mastercard och VISA fungerar, även i uttagsautomater.

Visum:
Visum ingår i priset om du är medborgare i EU-land.


Barn: 
Barn 0-1 år reser för 500:- och har ingen egen stol på flygplanet.

Barn 2-11 år reser för 80% av priset i extrasäng i fullbetalande dubbelrum.
I ordinarie bädd är det ordinarie vuxenpris.

Barn som har fyllt 12 år eller fyller 12 år under resan räknas som vuxen.