Invignings resa Grand Egyptian Museum

Den här resan kommer att säljas till en klubresa. Mer informer kommer inom kort


Ciceron Sameh Egyptson


Dag för dag program 


Dag 1 Ankomst till Kairo

Möte med vår representant vid ankomsthallen på Cairo International airport. Visumhantering, transfer, incheckning och övernattning på 5* (egyptisk standard) hotell i Gizaområdet. 


Dag 2 Invigning av Grand Egyptian Museum och besök till Giza pyramiderna
Invigningsceremoni och besök till det nya museet. Efter lunch går vi till de stora pyramiderna i Giza samt Sfinxen, den största statyn i världen, huggen direkt ur klippan. (F.L.)


Dag 3 Den hellenistiska pärlan - Alexandria

Efter tidig frukost åker vi buss till Alexandria. På vägen till Alexandria gör vi ett mycket intressant stopp i Wadi Natrun, en dal som ligger 134 m under havsnivån. Vi besöker ett av de äldsta klostren i världen, Anba Makarios. Alexandria grundades av Alexander den store 331 f kr med avsikt att förena Egypten med det grekiska imperiet. I Alexandria besöker vi efterlämningar av fyrtornet Pharos, ett av antikens sju underverk. Efter lunch besöker vi den Romerska Teatern och avslutar vår utflykt med besök till det arkitektoniska moderna mästerverket Bibliotheca Alexandrina. Buss tillbaka till Kairo. Övernattning på Sofitel Nile El Gezirah i centrala Kairo. (F.L.)


Dag 4 Egyptens 5000-åriga historia, det faraoniska, kristna och islamiska Egypten

Vi börjar dagens utflykter med en bussresa till Sakkara, Memphis nekropol med många kända gravar och pyramider såsom Trappstegspyramiden, den äldsta pyramiden i Egypten och det första monumentet byggt helt av sten. Vi ser också andra gravkammare från det gamla riket såsom Merekuras grav. Vi äter lunch i Sakkara. Efter lunch besöker vi den äldsta delen av Kairo med Ben Ezra Synagogan, Hängande kyrkan, Amr ibn al-As-moskén och avslutar vår dag med besök till Kahn el Kahlili, världens största basarområde sedan 1500-talet. (F.L.)


Dag 5 Det egyptiska imperiet i östra Luxor

Tidig frukost och flyg till Luxor. Förmiddagen ägnar vi åt att besöka det gigantiska Karnaktemplet. Alla tempels tempel och oerhört imponerande. Lunch och senare Incheckning på 5* deluxe kryssningsfartyg (egyptisk standard). På kvällen beger vi oss till det upplysta Luxortemplet. Framför Luxortemplet saknas en av de stora obeliskerna. Denna saknade obelisk har ni sett om ni besökt Paris och Place de la Concorde. (F.L.M)


Dag 6 Konungarnas Dal och dödsriket

Efter frukost besöker vi Konungarnas Dal med ett 60-tal gravar. Vi besöker vidare Hatshepsuts tempel, ett unikt tempel byggt av den enda kvinnliga faraon på 1500-talet f.kr. Vi avslutar vår färd med ett stopp vid kolosserna i Memnon. Efter lunch avreser fartyget från Luxor. Vi passerar slussen i Esna byggd på 1800-talet. Njut av det förbipasserande landskapet från soldäck eller kanske från det egna rummet med stora panoramafönster. Övernattning på kryssningsfartyget i Edfu. (F.L.M)


Dag 7  Nilkryssning 

Efter frukost gör vi besök i falkguden Horus tempel i Edfu. Fartyget seglar senare vidare och gör strandhugg för besök i krokodiltemplet i KomOmBo. Övernattning på kryssningsfartyget. Sen ankomst till Aswan. (F.L.M) 


Dag 8 Afrikanska Egypten - Aswan och Abu Simbel

Under dagen gemensam utflykt till det vackra Philae-templet, Höga Dammen och den Ofullbordade Obelisken. På eftermiddagen seglar vi felucca för att uppleva Aswans skärgård och den botaniska ön. (F.L.M)


Dag 9 Nubisk kryssning

Incheckning på 5* kryssningsfartyg söder om Höga Dammen som tar oss från Aswan till Abu Simbel. Vi njuter av utsikten över Lake Nasser och förbereder oss för besök i Kalabsha-templet, Beit El Wali och Kertassis kiosk. (F.L.M)


Dag 10 Wadi El Seboua
Fartyget fortsätter mot Wadi El Seboua. (F.L.M)


Dag 11 Wadi El Seboua till Amada
Besök till Wadi El Seboua och templen i Dakka och Meharakka. Vi besöker vidare Amada-området med templen i Amada och Derr och även Penout-graven. (F.L.M)


Dag 12 Kasr Ibrim till Abu Simbel
Den här dagen fortsätter kryssningen mot Kasr Ibrim-området med besök till Citadellen i Kasr Ibrim. Av säkerhetsskäl kan citadellet bara ses ombord på kryssningens däck. Kryssningen fortsätter till höjdpunkten Abu Simbel och dess kolossala monument som vi besöker. Övernattning ombord i Abu Simbel. (F.L.M)


Dag 13 Hemresa 
Efter en tidig frukost flyg till Kairo och vidare till Skandinavian (F)Information


Antal deltagare:

Resan säljs till företag eller reseklubb

Hotell:
(antal nätter), (5*) enligt Egyptiska statens gradering
Kairo (4): Namn meddelas senare 5*
Kryssningsfartyg (4+ 4=8) Namn meddelas senare 5* deluxe


Tillval:
Alla tillval måste bokas hemifrån.

- Alternativ 1 - Extra dagar vid Röda Havet. Avresa till Röda Havet sker då med flyg från Kairo tlll Röda Havet.I resans pris ingår:
Allt i dag-för-dag program, (se dag-för-dag program), skatter och avgifter. Måltider som ingår är markerade i programmet med F=Frukost, L=Lunch, M=Middag.


I resans pris ingår 


- Utflykter enligt program
- Utikes- flygbiljett

- Inrikes- flygbiljett 


Tillkommer:
- Måltidsdryck, viss dricks (läs mer om dricks nedan)

Kondition: Resan kräver att man har god kondition då den innehåller en hel del promenerande och långa dagar. Reseledaren har ej möjlighet att assistera resenärer med begränsningar vad gäller rörlighet, syn eller hörsel. I dessa fall måste resenären ha en medföljande resenär som kan assistera vid behov.

Klädsel/utrustning:
En varm tröja, kamera, ficklampa och kikare kan komma till användning. Våtservetter är alltid bra att ha till hands.


Shopping:
Kläder, skor, guld och smycken, konsthantverk, konstverk på papyrus, handvävda mattor/väggbonader, sidenmattor, parfym.


Mat och dryck:
Billigt med svenska mått mätt. Probiotica (yoghurttabletter för magen som finns i Hälsokostaffärer) och eventuelt Duccoral drickvaccin mot turistdiarré (prata med din vaccinationscentral) rekommenderas.


Mobiltelefon:
3G-nätet fungerar i hela Egypten även SMS. 4G nätet fungerar utmärkt på vissa ställen.


Dricks:
Dricks beräknas till ca 50:- per dag /person. Dricks är en del av lönesystemet i Egypten. Det går bra att betala med USD eller egyptiska pund. 
Guider 3 $/ person/dag, 
Kryssningsfartygets personal betalas vid utcheckning: 3 $/person/dag 

Chaufför: 1 $/person/dagsutflykt. 
Valuta: Kan växlas i Sverige eller vid ankomst. Medtag US Dollar eller Euro för övrigt. Även Mastercard och VISA fungerar, även i uttagsautomater.

Visum:
Visum ingår i priset om du är medborgare i EU-land.


Barn: 
Barn 0-1 år reser för 500:- och har ingen egen stol på flygplanet.

Barn 2-11 år reser för 80% av priset i extrasäng i fullbetalande dubbelrum.
I ordinarie bädd är det ordinarie vuxenpris.

Barn som har fyllt 12 år eller fyller 12 år under resan räknas som vuxen.